Dette er en unik genindbinding af restaurant Nomas kogebog fra 2010. Bogen er produceret af naturlige materialer, som stemmer overens med restaurantens loyale holdning til lokale råvarer. Fordi restauranten ligger fem minutters gang fra mit værksted, gav det mening for mig, som lokal bogbinder, at udforske mulighederne for et projekt. Det blev derfor et personligt projekt og ikke en bestillingsvare.
Bogens omslag består af materialer som jeg har samlet igennem 10 år. Dette inkluderer elgskind, som jeg købte på et Sami-marked i Lapland. Jeg vævede skindet sammen med blåt læder fra kasseret lakseskind for at forme kapitælbåndet, som løber langs toppen og bunden af bogens ryg. På kapitælbåndet i toppen tilføjede jeg sølv- og guldtråd.
Det originale bogomslag fjernede jeg, og alle sider blev revet ud og renset for tråde, syninger og limrester. Dernæst blev siderne syet sammen igen og lagt i pres. Til det nye omslag brugte jeg kalveskind, da dets lyse farve, for mig, signalerer noget meget nordisk og cool. Titlen blev printet i 24-karat guld med et metallod som stammer fra det 15. Århundrede. Med undtagelse af bogstavet “o”, som jeg formede ud af en tynd skive marvben, som jeg gentagende gange kogte, for efterfølgende at udhule og skære så tynd som muligt med en lille sav. Den runde skive ben blev poleret med sandpapir, før jeg brugte en nål til at rense alle de små huller.
Omslaget fugtede jeg, for bedre at kunne skabe en fordybning med den runde ben-skive, ved at presse den mod skindet. På bagsiden lavede jeg den samme prægning, men uden at fastgøre selve benet. Bagsiden kunne på denne måde give udtryk for, et måltid som var færdigt og en tallerken som var tom.